Vad har vi gjort

Audiovisuell lösning

Image
Vi har glädjen att samarbeta med AMF fastigheter som driver och äger ett nytänkande butiks koncept ”the lobby” som är placerat i hjärtat av Stockholms innerstad.

The Lobby är en ny arena för varumärkesaktivering, belägen mitt i Stockholm City. Arenan är utformad som en butik, anpassad för retailers som vill kombinera eventdriven marknadsföring med digital exponering. Förutom eventyta och digital exponering finns också möjligheter att sälja produkter på plats. Betallösning, personal och inredning ingår.

AMF som är nytänkande ville nå ut till sin kundkrets utan att ta bort värdefull skyltfönsteryta frågade Lightvision efter en kreativ lösning istället för vanliga digitala displayer.
Hösten 2019 installerade Lightvision AB Stockholms första smartglas lösning i publik miljö med tillhörande projicerings lösning. Smart glas är en PDLC-film (Polymer-Dispersed Liquid Crystal). Den självhäftande filmen Adhesive monteras på en glasyta och förses med elektricitet via en busbar (strömskena) och kan då växlas mellan transparent och frostat läge.

På dagen används skyltfönstret som vanligt och exponerar diverse produkter, på kvällen så förvandlas skyltfönstret till en stor bild yta där all typ av digitalt innehåll kan visas. Lösningen kontrolleras av ett styrsystem med tillhörande astrour som slår på/av efter beroende på soluppgång/nedgång

Lightvision är certifierad återförsäljare och installatör av smartglas.

S:t Eskils kyrka

Image
Image
Image
Lightvision fick i uppdrag av S:t Eskils kyrka att ta fram en passande belysningsförslag för hela kyrksalen. Primärt att belysa kören vid konserter men också skapa en bättre helhetskänsla.Gamla belysningen var glödljusbaserad och armaturerna var varken energieffektiva eller effektfulla. Då det var väldigt högt i tak (10-12m) så ville man inte behöva byta glödlampor. Man ville även ha möjlighet att välja bland olika ljusscener beroende på evenemang i kyrksalen

Lightvision gjorde först en prov belysning tillsammans med kund så dom fick känna trygghet i lösningen. Vi återanvände dom gamla belysnings skenorna och implementerade dom gamla vackra ljuskronorna i nya styrsystemet.
Strålkastarna vi använde är LED baserade och mycket energieffektiva. Dom har även trådlös överföring av styrsignalen vilket medförde det en snabbare och mer estetiskt installation.

Med hjälp av förfinad optik, varm färgtemperatur och möjlighet att korrigera ljusbilden i strålkastarna kunde vi framhäva olika objekt som tidigare vart mörka och otydliga.  Detta medförde ett djup samt höjde den trevliga atmosfären i kyrksalen betydligt. Vi skapade över 30 olika ljus scener som vi integrera i en styrpanel som kund enkelt kan sköta själva. För att underlätta för vaktmästare vid öppning/stängning samt städpersonal installerade vi även tryckknappar vid entré dörr som tände upp kyrksalen utan att behöva gå i mörker till styrpanel

Organist Mikael Fahlstedt
”Vi är så glada att vi fått ny belysning i kykrsalen, har själv en passion för ljus och har fått varit med och bestämma exakt hur jag vill ha det. Lightvision har varit väldigt tillmötesgående och hjälpt oss lysa upp vår tillvaro”
Image
Postadress:
Lightvision AB
Box 2033
135 02 Tyresö
Leveransadress:
Strömfallsvägen 9
135 49 Tyresö

Företaget

Organisationsnummer: 556715-8836
Bankgiro: 5351-0926
Företaget innehar F-skattesedel
info@lightvision.se

Telefon

08-31 83 55
070-152 88 07